Среда, 24.04.2024, 13:35
Главная Регистрация Вход
Вводить законы, противоречащие законам природы, - значит порождать преступления, чтобы потом их наказывать. Томас Джефферсон*****Убийство - всегда промах. Никогда не следует делать того, о чем нельзя поболтать с людьми после обеда. Оскар Уайльд*****Самое большое преступление - это безнаказанность. Дж. Б. Шоу*****Кто хочет разбогатеть в течение дня, будет повешен в течение года. Леонардо да Винчи*****Кто, имея возможность предупредить преступление, не делает этого, тот ему способствует. Луций Анней Сенека (младший)*****Доказано, что лишение жизни в наказание за убийство не только не прекращает подобного рода преступлений, но даже и не уменьшает таковых. Мирза Фатали Ахундов*****Всякий раз, когда недостает названия для преступления, предъявляем обвинение в мошенничестве. Ульпиан*****Не следует, наказывая, упиваться этим как местью, а наказав - раскаиваться; первое по зверски, второе - по-женски. Плутарх
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
Наш опрос
Обосновано ли на Ваш взгляд введение института специальной конфискации в УК Украины?
Всего ответов: 52
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
 
Главная » 2012 » Май » 3 » Внимание!!!!!
19:54
Внимание!!!!!

    19 – 20 квітня 2012 року кафедра кримінального права і науково-дослідна лабораторія з вивчення актуальних проблем кримі­нального законодавства України та його застосування Лугансь­кого державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Ді­доренка спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності у пар­тнерстві з Організацією з безпеки та співробітництва в Європі (координатор проектів в Україні) ініціювали проведення чер­гової – другої науково-практичної конференції, що має міжна­родний характер, за темою «Теоретичні та прикладні пробле­ми сучасного кримінального права».

     Цьогоріч на запрошення взяти участь у роботі конферен­ції відгукнулося більше 170 учасників як з України, так і країн ближнього зарубіжжя – Росії, Білорусі, Казахстану. Серед них понад 28 докторів наук та професорів, 88 кандидатів наук, 15 представників правозастосовчих органів.

     На конференції мають представництво майже всі україн­ські регіони, зокрема: Київ (50 учасників), Луганськ (24), Харків (22), Запоріжжя (18), Дніпропетровськ (10), Львів (7), Івано-Франківськ (5), Донецьк (4), Сімферополь (4), Одеса (4), а та­кож наукові центри Росії: Москва (7), Санкт-Петербург (3), Волгоград (3), Ростов-на-Дону (2), Ярославль (2) та інші. Свої заявки надіслали представники переважної більшості провід­них навчальних закладів України, які здійснюють підготовку в галузі юриспруденції: Запорізького національного університе­ту, Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Донецького юридичного інституту МВС Украї­ни, Інсти­туту права імені Володимира Сташиса Класичного приватного університету, Київського національного університету імені Та­раса Шевченка, Київського універ­ситету права НАН України, Кременчуцького націо­нального університету імені Михайла Остроградського, Луганського державного університету вну­трішніх справ імені Е.О. Дідоренка, Львівського державного університету внутрішніх справ, Львівського національного університету імені Івана Франка, Національного університету «Києво-Могилянська академія», Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», На­ціонального університету «Одеська юридична академія», На­ціональної академії внутрішніх справ, Національної академії прокуратури України, Національної академії Служби безпеки України, Одеського національного університету імені І.І. Меч­никова, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Східноукраїнського національного універ­ситету імені Володимира Даля, Харківського національного університету внутрішніх справ, Харківського економіко-право­вого університету.

      Активну участь у роботі конференції взяли представники наукових закладів: Державного науково-дослідного інституту митної справи, Національної академії правових наук України, Інституту держави та права імені В.М. Корецького НАН Украї­ни, Всеросійського науково-дослідницького інституту МВС Російської Федерації.

      Відрадно, що поряд з науковцями вагомий внесок у робо­ту конференції вносять юристи-практики, які представляють Верховний Суд України, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ, Конституційний Суд України, Комітет Верховної Ради України з питань зако­нодавчого забезпечення правоохоронної діяльнос­ті, місцеві суди, прокуратуру, органи внутрішніх справ.

      Зовсім не дивно, що в цьому році найбільшу увагу учас­ники конференції зосередили на питаннях, пов’язаних з ос­танніми спробами реформування кримінального законодавст­ва, а саме ухваленням 7 квітня 2011 року Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо від­повідальності за корупційні правопорушення» та 15 листопада 2011 року Закону України «Про внесення змін до деяких зако­нодавчих актів України щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності». Загалом кримінально-правові проблеми злочинів у сфері господарсь­кої діяльності залишаються найбільш досліджуваними, що до­волі передбачувано з огляду на особливу складність вивчення, викладання та застосування цієї категорії злочинів. Популяр­ними серед учасників цьогорічного форуму залишаються про­блеми законодавчої техніки, джерел кримінального права, кримінально-правової політики, кримінальної відповідальності та її реалізації, покарання та його призначення, кримінально-правової охорони життя та здоров’я особи, кримінально-пра­вової охорони власності, відповідальності за службові злочини.

      Відкрив конференцію з вітальним словом ректор Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка Комарницький Віталій Мар’янович. Від імені оргкомітету та науково-педагогічного складу університету він привітав гостей на Луганській землі та висловив сподівання, що висновки та здобутки учасників конференції будуть сприйняті законодавцем і знайдуть своє втілення у відповідних змінах до кримінального законодавства, а також будуть застосовуватись у діяльності правоохоронних і судових органів. Головував на засіданні професор кафедри кримінального права ЛДУВС ім. Е.О. Дідоренка, доктор юридичних наук, професор О.О. Дудоров, який на початку роботи зачитав вітальний лист від заступника Голови Конституційного Суду України, доктора юридичних наук, професора, академіка Національної академії правових наук України, уродженця Луганщини Бауліна Юрія Васильовича. Звертаючись до учасників конференції, Ю.В. Баулін зокрема відзначив, що багато проблем породжує практика застосування кримі­нально-правових норм. На його думку, актуальним є обговорен­ня питань подолання корупції в сфері застосування кримі­нального права як складової загальнодержавної проблеми запо­бігання та протидії корупції в нашій країні. Уваги заслуговують і дослідження правосвідомості населення в кримінально-правовій сфері, правова підготовка та правова культура пра­цівників правоохоронних органів.

     У першій частині форуму учасники конференції мали можливість ознайомитися з позицією провідних сучасних науковців щодо окремих проблем кримінального права. Так, з великим інтересом сприймалися виступи докторів юридичних наук, професорів Лобанової Любові Валентинівни, Бойка Олександра Івановича, Хряпінського Петра Васильовича, Розовського Бориса Григоровича. Окремо запам’яталась доповідь заступника Голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, заслуженого юриста України Міщенка Станіслава Миколайовича, який у прикладному аспекті розповів про деякі проблеми призначення покарання з огляду на практику вищої судової інстанції.

     Після перерви продовжилося обговорення основних проблем сучасного кримінального права, про які доповідали: Карчевський М.В., Пархоменко В.В., Примаченко В.Ф. Суркова О.Г., Харитонова О.В., та інші. Під час свого виступу доцент кафедри кримінального права Національного університету «Національна юридична академія України імені Ярослава Мудрого» кандидат юридичних наук, доцент Пономаренко Юрій Анатолійович презентував присутнім науковий нарис «Штраф як вид покарання в кримінальному праві України (за результатами реформи 2011 р.)», виданий нещодавно у видавництві «Право».

     За матеріалами конференції опубліковано збірник: Теоретичні та прикладні проблеми сучасного кримінального права : матеріали ІІ міжнар. наук.-практ. конф., м. Луганськ, 19 – 20 квітня 2012 р. / упорядн. : Є.О. Письменський, Ю.Г. Ста­ровойтова ; МВС України, Луган. держ. ун-т внутр. справ ім. Е.О. Дідоренка. – Луганськ : РВВ ЛДУВС ім. Е.О. Дідоренка, 2012. – 624 с.  

     Усі учасники ІІ міжнародної науково-практичної конференції «Теоретичні та прикладні проблеми сучасного кримінального права» визнали, що проведення таких заходів сприяє розвитку сучасної кримінально-правової науки, співпраці між науковцями та практичними працівниками, а також представниками різних наукових шкіл.

     Колектив кафедри кримінального права висловлює слова щирої вдячності ректору університету Комарницькому Віталію Мар’яновичу, першому проректору з навчально-методичної та наукової роботи Віленській Елеонорі Володимирівні, завідувачу відділу організації наукової та редакційно-видавничої діяльності Левченкову Олександру Івановичу за сприяння та допомогу в організації конференції.          

Просмотров: 1236 | Добавил: Danila
Copyright Danila © 2024
Поиск
Календарь
«  Май 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Друзья сайта
  • ЛГУВД им. Э.А. Дидоренко
  • Преступления в сфере использования ИТ
  • Уголовное право. Общая часть
  • Криминологи РФ
  • Бесплатный хостинг uCoz